EPA
NOS SportAangepast

Hamilton wint spectaculaire GP Singapore, drama voor Verstappen

Lewis Hamilton heeft de spectaculaire Grand Prix van Singapore gewonnen en een flinke stap richting zijn vierde wereldtitel gezet. Zijn grote concurrent Sebastian Vettel viel uit, evenals Max Verstappen. In de WK-stand heeft Hamilton 28 punten voorsprong op Vettel.

Verstappen, die in de kwalificaties door Vettel met een fabuleus rondje van zijn eerste poleposition was afgehouden, zette de Red Bull in de avonduren op de natte baan na de start al snel naast de Ferrari.

Sandwich

Aan zijn linkerzijde dook, na een bliksenstart, Kimi Räkkönen op. De Fin stuurde voor de bocht iets in en ook Vettel kneep naar binnen. Verstappen zat aldus in een Ferrari-sandwich en werd van de baan gebeukt door Räikkönen die zelf ook uitviel. Vettel kon door, maar spinde vervolgens daain de eerste ronde ook van de baan.

"Sorry, sorry jongens", verontschuldigde Vettel zich naar het Ferrari-team. "Opeens raakte Kimi mij en vervolgens zag ik Verstappen. Dat was het", legde de nummer twee van het WK-klassement later uit. "Dit soort dingen gebeuren in de autosport. Er komen nog meer kansen", meende de Duitser.

 • EPA
  Max Verstappen was snel na de start van de Grand Prix van Singapore al betrokken bij een crash en viel uit
 • AFP
  Crash Verstappen
 • AFP
  Verstappen in Singapore
 • AFP
  GP Singapore

Hamilton was de lachende derde. Hij startte iets beter dan Daniel Ricciardo en nam zo al heel snel de leiding over.

Mercedes, dat het in de kwalificaties op het bochtige, nauwe circuit afgelegd had tegen Ferrari en Red Bull, liet zich dat presentje niet meer afpakken.

Voor Hamilton was het zijn zestigste zege in zijn loopbaan. De Brit maakte voor de 113de keer de gang naar het podium. "Niemand kon voorspellen dat dit zou gebeuren. Ik vind het jammer voor Ferrari, maar ik kan er ook niets aan doen", keek Hamilton terug op de spectaculaire ontwikkelingen na de start.

Bandenmuur

Dat Daniil Kvyat en Marcus Ericsson hun bolide nog in de bandenmuur zetten en daarmee de safetycar dwongen nog twee keer de baan op te komen, bracht geen verandering meer in het wedstrijdbeeld.

Ricciardo kon niet aanpikken bij Hamilton, laat staan hem bedreigen. Op de opdrogende baan leidde ook het wisselen naar slicks niet meer tot spektakel. Met zijn derde plaats zette Valtteri Bottas nog een tweede Mercedes op het podium.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl