AFP

Max Verstappen is er net niet in geslaagd zijn eerste poleposition te pakken. Ferrari-coureur Sebastian Vettel hield Verstappen in de kwalificaties op het Marina Bay-stratencircuit van pole af.

De Limburger was het snelst in de eerste twee sessies. In de beslissende laatste sessie werd hij toch nog afgetroefd door Vettel. Daniel Ricciardo start van de derde plek.

Op het bochtige en nauwe circuit in Singapore komt de Red Bull van Verstappen beter tot zijn recht komt dan op snelle circuits als Monza en Spa.

De eerste tien coureurs in Singapore NOS

Al het hele weekend snel

Verstappen liet net als Ricciardo bij de vrije trainingen al zien dat het stratencircuit van Singapore hem wel ligt. De Red Bulls eindigden in alle trainingen bovenaan. Ricciardo was bij de eerste twee vrije trainingen de snelste, Verstappen tijdens de derde.

Verstappen startte een keer eerder vanaf de eerste startrij. Vorig jaar noteerde hij bij de GP van België de tweede tijd in de kwalificatie. Ook twee weken geleden, bij de GP van Italië, zette hij de tweede kwalificatietijd neer, maar vanwege gridstraf moest hij starten vanaf plek dertien.

STER reclame