Anti-demonstraties tegen Pegida in Enschede

In Enschede zijn 32 arrestaties verricht rond demonstraties van linkse en rechtse groeperingen.

De politie hield de demonstranten aan omdat ze zich niet konden identificeren, voor wapenbezit en vanwege het bij zich hebben van gezichtsbedekking.

Tientallen leden van de linkse actiegroep Antifa, die zich in het park hadden verzameld waar ze mochten demonstreren, werden door een overmacht aan politie tegenhouden toen ze naar de demonstratie van Pegida wilden gaan. "Ze worden gefouilleerd en hun identiteitsbewijzen worden gecontroleerd", zegt NOS-verslaggever Robert Bas. "Ze worden waarschijnlijk allemaal teruggebracht naar het station."

Demonstraties

In Enschede zijn vanmiddag meerdere demonstraties. De rechts-populistische en islam-kritische beweging Fortress Europe, waar ook Pegida onder valt, houdt onder meer een demonstratie in het centrum en een korte mars door de stad. De linkse actiegroepen No-Hogesa en AFA Fryslân houden op een andere plek tegendemonstraties.

Enschede is vandaag een veiligheidsrisicogebied. Dat betekent dat er extra gecontroleerd wordt met camera's. Politieagenten kunnen mensen preventief fouilleren en het dragen van kleding die het gezicht bedekt is verboden.

STER reclame