Schaatser Roest breekt pols na botsing met tractor

Aangepast
Schaatser Patrick Roest ANP

Patrick Roest heeft tijdens een skeelertraining zijn onderarm en pols gebroken. De 21-jarige schaatser van Lotto-Jumbo kwam in botsing met een tractor.

Ook teamgenoten Chris Huizinga en Douwe de Vries kwamen bij het ongeluk ten val, maar hun verwondingen vallen mee. "We waren net met ons derde blokje tempowerk bezig, toen een tractor de weg op kwam. Doordat hij ons op het laatste moment zag en remde, knalde ik frontaal op de achterkant", kijkt Roest terug.

Toptalent

Roest, specialist op de 1.500 meter, eindigde dit jaar bij de WK allround als tweede achter Sven Kramer en staat te boek als één van de grootste Nederlandse schaatstalenten van dit moment.

Maandag wordt Roest geopereerd. De verwachting is dat hij vrij snel daarna zijn trainingen kan hervatten. "Mijn linkerarm en pols leg ik bij het schaatsen toch op mijn rug", aldus Roest.

Pechjaar Lotto-Jumbo

Het team van Jac Orie telt al wat blessuregevallen en maakt een pechjaar door. Eerder al brak Yvonne Nauta haar rechteronderbeen, terwijl Sven Kramer zijn sleutelbeen brak bij een valpartij op de fiets.

STER Reclame