NOS SchaatsenAangepast

Kramer leidt WK allround, Roest tweede achter zijn 'leermeester'

Sven Kramer gaat na twee afstanden aan de leiding bij de WK allround. In Hamar won de achtvoudig wereldkampioen allround de 5.000 meter met afstand. Kramer klokte 6.12,33, de tweede tijd ooit gereden in Hamar. Ook de rest van het podium was oranje.

WK allround: 5.000 meter (m)

De Fries heeft een goede uitgangspositie om zondag zijn negende wereldtitel te veroveren, maar zijn jonge ploeggenoot Patrick Roest zou op de 1.500 meter wel eens dicht in de buurt kunnen komen.

Kramer heeft op de 1.500 meter zondag 0,42 seconde voorsprong op Roest, die bij zijn debuut knap tweede staat. Jan Blokhuijsen staat derde, op 0,89 van Kramer.

Oranje podium

Roest en Blokhuijsen maakten er een mooi duel van op de vijf kilometer. Bijna de hele rit reden de twee zij aan zij, maar in de slotronde nam de 21-jarige Roest wat afstand van Blokhuijsen.

Roest klokte 6.15,10, zijn tweede persoonlijk record van de dag. Alleen Kramer was tot vandaag twee keer sneller in Hamar. Blokhuijsen noteerde een tijd van 6.15,99.

Het klassement bij de WK allround (m) na twee afstanden

Sverre Lunde Pedersen moest voor eigen publiek te veel toegeven op de vijf kilometer (6.23,61). De Noor werd verslagen door de Belg Bart Swings. Pedersen staat vierde in het klassement, maar het gat met de Nederlandse topdrie is aanzienlijk: 3,78 seconden moet de Noor op de 1.500 meter goedmaken op Kramer.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl