Docent die op Sint-Maarten werkte haalt duizenden euro's op met inzamelingsactie

"Toen ik de foto's zag, schrok ik heel erg. Ik kon eigenlijk bijna niet slapen." Aan het woord is de 10-jarige Loet. Hij woonde drie jaar op Sint-Maarten met zijn ouders, broertje Peer (8) en zusje Suus (9). Ze zijn sinds enkele maanden terug in Nederland.

Moeder Juul Aldenhuijsen werkte bij een onderwijsstichting op Sint-Maarten. De zes scholen zijn onbruikbaar sinds orkaan Irma is overgetrokken, ook die waar haar kinderen op zaten. "De school is helemaal verwoest", vertelt Suus. "Het is niet normaal wat er allemaal kapot is."

Juul Aldenhuijsen werkte tot een paar maanden geleden op Sint-Maarten NOS

Op de school in Uden waar Aldenhuijsen nu werkt, was vandaag een markt waarvan de opbrengsten naar de scholen op Sint-Maarten gaan. En dat is hard nodig, vindt ze. "Er zijn veel kinderen die echt geen huis meer hebben. Dat raakt me, daarom is zo'n school zo belangrijk. Daar kunnen ze het fijn hebben."

Aldenhuijsen hoopt daarom dat de wederopbouw van de scholen vlot kan gaan. "Ze zijn nu foto's aan het maken van klaslokalen, hoe die er nu uitzien. Ze sturen dan een lijst naar ons. En met het geld dat wij ophalen, kopen wij die spullen en die sturen we dan op."

STER reclame