De ontruiming van Fort Oranje
NOS Nieuws

Eigenaar Fort Oranje vangt bot, beheer blijft bij gemeente Zundert

De gemeente Zundert houdt het beheer van camping Fort Oranje in handen. De eigenaar van de camping had een kort geding aangespannen omdat hij vindt dat de gemeente verkeerd handelt, maar daar is volgens de voorzieningenrechter niet genoeg bewijs voor.

Zundert nam het beheer van de beruchte camping in juni over. Volgens de Brabantse gemeente was er veel criminaliteit, waren de leefomstandigheden slecht en was er veel overlast op de camping en voor omwonenden. Daarom is de gemeente in juli gestart met het ontruimen van de camping. Waardeloze caravans worden gesloopt en caravans die meer dan 1000 euro waard zijn worden verplaatst naar een stalling.

Eigenaar Cees Engel vindt het onrechtmatig dat Zundert het beheer heeft overgenomen. Volgens hem is de gemeente alleen aan het slopen en dat noemt hij geen beheren. Engel hoopte dat de rechter het beheer van de camping in Rijsbergen zou weghalen bij de gemeente, maar die gaat daar dus niet in mee.

De gemeente Zundert is blij met de uitspraak. "Dit betekent dat we verder kunnen op de ingeslagen weg", zegt burgemeester Poppe-de Looff. "Deze uitspraak voorkomt dat er opnieuw onrust kan ontstaan en bevestigt dat de gemeente ook bij campings op basis van de Woningwet kan optreden. Daarmee is deze uitspraak ook van groot belang voor andere gemeenten die met een vergelijkbare problematiek kampen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl