PewDiePie in New York AFP

PewDiePie biedt excuses aan voor gebruik woord 'nigger'

time icon

"Het was extreem onvolwassen van me", zegt PewDiePie in een YouTube-video die inmiddels meer dan 5 miljoen keer is bekeken. De 27-jarige Zweed die in het echt Felix Kjellberg heet, heeft zijn excuses aangeboden voor het schelden met het woord 'nigger'.

Eerder deze week plaatste hij een livestreamvideo waarin hij een schietspel speelt. Tijdens het spelen noemt hij een tegenspeler zo. Dat was onder meer tegen het zere been van een kleine game-ontwikkelaar, die eiste dat een andere video waarin PewDiePie het spel Firewatch speelt van YouTube wordt verwijderd.

"Ik vind het altijd enorm stom als andere mensen zulke woorden gebruiken en ik haat het dat ik daar nu ook voor gevallen ben." Volgens Kjellberg was het iets dat hij in de chaos van het moment zei, het is volgens hem "het ergste woord wat ik had kunnen bedenken, het floepte er gewoon uit".

De YouTube-ster, de grootste op het platform met meer dan 57 miljoen abonnees, wil hiermee aangeven dat hij zijn leven wil beteren. Eerder dit jaar besloten Disney en YouTube samenwerking met hem stop te zetten omdat hij in negen video's antisemitische 'grappen' had gemaakt.

STER Reclame