De twee werden neergeschoten bij een sportschool in Zoetermeer
In samenwerking met
Omroep West
NOS NieuwsAangepast

Man opgepakt voor liquidatie vader en zoon in Zoetermeer

Een 26-jarige Amsterdammer is opgepakt voor betrokkenheid bij de liquidatie van een vader en zoon in Zoetermeer. Een arrestatieteam hield hem vandaag in zijn woonplaats aan. Wat de rol van de verdachte precies is geweest, kan de politie nog niet zeggen.

De 49-jarige vader en zijn 23-jarige zoon werden op 25 april doodgeschoten op een parkeerplaats aan de Edisonstraat in Zoetermeer. De twee zaten in een auto toen het vuur op hen geopend werd.

Vluchtauto's

De dader vluchtte samen met een handlanger. Hun vluchtauto werd een straat verderop brandend teruggevonden. Nog een straat verder stond een volgende vluchtauto klaar. Toen die niet wilde starten, bedreigden de twee een echtpaar met een wapen en gingen ze er in hun auto vandoor.

De auto van het echtpaar werd later in Rotterdam teruggevonden. Ook deze auto is in brand gestoken. Nog dezelfde dag werd een 27-jarige Rotterdammer daarvoor opgepakt. De politie onderzoekt of hij ook een rol had bij de liquidatie of dat hij alleen de taak had om de auto in brand te steken.

Beelden

Van de schietpartij in Zoetermeer zijn camerabeelden. Daarop zijn twee verdachten te zien: de schutter en de bestuurder van de vluchtauto. Of de opgepakte verdachte ook op de beelden te zien is, wil de politie nog niet zeggen. Het onderzoek naar andere verdachten loopt nog, meldt Omroep West.

Advertentie via Ster.nl