Impressie van het outlentcenter Holland Outlet Mall in Zoetermeer
In samenwerking met
Omroep West
NOS NieuwsAangepast

Outletcentrum Zoetermeer komt er niet

De Holland Outlet Mall (HOM) in Zoetermeer komt er definitief niet. De gemeenteraad en het college van burgemeester en wethouders uit de stad hebben de komst van het outletcentrum afgeblazen.

Het winkelcentrum had maximaal 31.000 vierkante meter groot moeten worden en zou 6,5 miljoen bezoekers per jaar moeten trekken.

Door vertragingen was het volgens projectontwikkelaar Provast niet meer mogelijk om van het project een succes te maken. Provast besloot zich daarom terug te trekken.

Verzet

De coalitiepartijen uit Zoetermeer zien ook geen brood meer in het outletcentrum, meldt Omroep West. Volgens VVD-wethouder Marc Rosier is sinds januari 430.000 euro uitgegeven aan de ontwikkeling van het winkelcentrum.

Er was veel verzet tegen de komst van het winkelcentrum. Omwonenden waren bang voor een flinke toename van het verkeer, parkeerproblemen en verslechtering van de luchtkwaliteit door de toename van fijnstof.

Winkeliers in Zoetermeer waren ook niet enthousiast over de komst van het outletcentrum. Ondernemers, vooral in de mode- en schoenenbranche, maakten zich zorgen over de concurrentie die de HOM met zich mee zou brengen.

De Holland Outlet Mall zou de bestaande meubelboulevard vervangen. Nieuwe initiatieven om de huidige situatie aan te pakken, zijn welkom, zegt de gemeente.

Advertentie via Ster.nl