NOS WielrennenAangepast

Froome na dubbel: ik kan het amper geloven

Froome: ik ben geen kannibaal, ik ben een wielrenner

Chris Froome schreef zondag geschiedenis door na zijn eindzege in de Tour de France ook de Vuelta a España op zijn naam te schrijven. "Ik kan het nog amper geloven", zei de Brit na de finish in Madrid.

Jacques Anquetil en Bernard Hinault wonnen beide rondes ook ooit in een jaar, maar Froome is de eerste die dit presteert sinds de Vuelta in september wordt verreden. Na de Ronde van Frankrijk dus.

"Het feit dat nog nooit eerder iemand eerst de Tour en daarna de Vuelta heeft gewonnen, dat is ongelooflijk", aldus een trotse Froome.

De Brit won de Tour al vier keer, maar was nog niet eerder de beste in Spanje. "Ik heb hier zes jaar voor gevochten. Drie keer stond ik op de tweede trede van het podium. Het is fantastisch om nu op de hoogste trede te staan."

En er was nog een primeur voor de Sky-renner. Hij won ook het puntenklassement door elfde te worden in de eindsprint. Dat was genoeg om de groene trui nog af te snoepen van ritwinnaar Matteo Trentin.

"Ik dacht: dit is waarschijnlijk de enige keer in m'n leven dat ik kans maak om de groene trui in een grote ronde te winnen. Dus ik gaf alles en slaagde erin nog wat puntjes te pakken. Geweldig."

En dat deed de eerzuchtige Froome niet om te bewijzen dat hij bij de groten uit de wielergeschiedenis hoort. "Ik ben gewoon een wielrenner. Als ik iets kan winnen, dan ga ik ervoor. Geweldig dat het is gelukt."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl