NOS SportAangepast

Rojer oogst applaus met opvallend shirt en toespraak

Jean-Julien Rojer oogstte in New York niet alleen applaus voor zijn titel in het mannendubbelspel, maar ook vanwege zijn toespraak na de overwinning. De 36-jarige dubbelspecialist werd gevraagd naar zijn opvallende shirt, waarop een afbeelding van het Vrijheidsbeeld staat.

"Een vriend maakt deze shirts voor mij", vertelde Rojer op de baan. "We kwamen op het idee voor het shirt na de tragische gebeurtenissen in Charlottesville. Met dit shirt wil ik vrede en vrijheid promoten. Hopelijk gaan we met z'n allen die kant op."

In Charlottesville vielen vorige maand een dode en tientallen gewonden bij gewelddadigheden rond een mars van extreem-rechtse demonstranten.

"Ik kom hier al sinds mijn twaalfde, ik vind dit een geweldig land. Ik ben blij dat ik hier mag komen om mijn werk te doen. Hopelijk gaan we die kansen voor iedereen creëren", zei Rojer, die daarop een ovationeel applaus kreeg van het publiek.

Jean-Julien Rojer (l) met het Vrijheidsbeeld op zijn shirt

Rojer droeg de titel, die hij samen met de Roemeen Horia Tecau veroverde, op aan zijn familie op Curaçao. "Ze kunnen hier niet zijn vanwege de orkaan, maar ik weet dat ze thuis naar de finale hebben gekeken. Deze is voor hen'', zei Rojer met een blik op de beker.

Rojer en Tecau veroveren dubbeltitel US Open

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl