Jean-Julien Rojer en Horia Tecau poseren met hun trofee AFP

Jean-Julien Rojer en Horia Tecau hebben bij de US Open in New York de titel in het mannendubbelspel veroverd. Het Nederlands-Roemeense duo (als twaalfde geplaatst) was in de finale met 6-4, 6-3 te sterk voor de Spanjaarden Feliciano en Marc López.

Met Rojer (36 jaar), Tecau (32), López (35) en López (35) stonden er vier ervaren tennissers in de finale. Bij 3-3 leverde Tecau zijn service in, maar Rojer en Tecau braken meteen terug en denderden door naar de setwinst.

In de lange openingsgame van de tweede set behield Tecau met moeite zijn service, waarna voor de tweede keer de opslag van Marc López werd gebroken:3-1. Bij 5-3 serveerde Tecau de partij uit.

Rojer en Tecau veroveren dubbeltitel US Open Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Tweede grandslamtitel

Met 41 tegenover 25 winners (en 7 tegenover 10 afzwaaiers) toonden Rojer en Tecau zich duidelijk het betere duo. "Het is vooral een kwestie van goed communiceren en samen vechten. En daar zijn we goed in", zei Rojer na afloop.

Voor Rojer en Tecau was het de tweede grandslamtitel als duo; in 2015 wonnen ze Wimbledon. Tecau had in de jaren daarvoor drie keer de Wimbledonfinale verloren met de Zweed Robert Lindstedt.

López en López wonnen vorig jaar de finale op Roland Garros. Marc López veroverde samen met Rafael Nadel goud op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. Voor ze een duo vormden, had Marc López al twee grandslamfinales verloren met Marcel Granollers: Roland Garros 2014 en de US Open 2014.

STER reclame