Maëlys Castella
NOS NieuwsAangepast

Ook financieel directeur AkzoNobel weg vanwege ziekte

Na topman Ton Büchner legt nu ook de financiële topvrouw Maëlys Castella haar functie bij AkzoNobel neer. Het verfconcern zegt dat Castella vanwege ziekte met verlof gaat en terugkeert in een andere functie in het management.

In korte tijd is de top van het verfconcern opgestapt. Büchner vertrok in juli, de president-commissaris Anthony Burgmans kondigde aan begin volgend jaar te vertrekken en nu is ook de financieel directeur opgestapt.

Hans de Vriese neemt tijdelijk de rol van Castella over. Ondertussen wordt er gezocht naar een permanente opvolger.

Uitleg aan aandeelhouders

Juist vandaag geeft AkzoNobel na maanden uitleg aan aandeelhouders over het afwijzen van het bod van concurrent PPG. Daar zullen Ton Büchner en Maëlys Castella dus niet bij zijn.

Verschillende aandeelhouders hadden kritiek op het bestuur, omdat ze het overnamebod naast zich neer hadden gelegd. Maandenlang bood PPG meer dan de koers van de aandelen, maar het bestuur bleef het bod weigeren.

Winstwaarschuwing

AkzoNobel maakte vanochtend ook bekend dat de resultaten van het bedrijf tegenvallen. Eerder verwachte Akzo 100 miljoen euro meer te verdienen dan vorig jaar, maar dat zal minder zijn, zegt het bedrijf nu.

De winst valt onder meer lager uit doordat grondstoffen duurder zijn geworden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl