Deze militair bereidt zich voor op de missie op Sint-Maarten @andrevanderkamp

Op Sint-Maarten, Sint-Eustatius en Saba zijn Nederlandse militairen begonnen met het opnemen van de schade na de orkaan Irma. Ze rijden in teams over de eilanden om de omvang van de verwoestingen in kaart te brengen.

De militairen op de grond krijgen de komende uren steun van een marinehelikopter. Een toestel van de Zr. Ms. Zeeland, dat sinds gisteren onderweg is van Curaçao naar Sint-Maarten, gaat luchtbeelden maken.

De Koninklijke Marine noemt het in beeld krijgen van de schade nu de eerste doelstelling. Minister Plasterk zei woensdagavond dat dat vanwege de weggevallen communicatie moeilijk is. Zo is over mogelijke slachtoffers nog niets bekend.

'Schade is zó groot dat we hem nog niet in beeld hebben'

De Nederlandse marine heeft behalve de Zr. Ms. Zeeland ook het ondersteuningsvaartuig Zr. Ms. Pelikaan naar de Bovenwindse Eilanden gestuurd. De schepen hebben onder meer vrachtwagens en hulpgoederen aan boord. Beide schepen komen in de loop van de nacht aan.

De orkaan heeft in het Caribisch gebied voor zover bekend aan drie mensen het leven gekost. De slachtoffers vielen op het Franse deel van Sint-Maarten, op Saint-Barthélemy en op Barbuda.

STER reclame