Militairen nemen schade Irma op op Sint-Maarten, Sint-Eustatius en Saba

Aangepast
Deze militair bereidt zich voor op de missie op Sint-Maarten @andrevanderkamp

Op Sint-Maarten, Sint-Eustatius en Saba zijn Nederlandse militairen begonnen met het opnemen van de schade na de orkaan Irma. Ze rijden in teams over de eilanden om de omvang van de verwoestingen in kaart te brengen.

De militairen op de grond krijgen de komende uren steun van een marinehelikopter. Een toestel van de Zr. Ms. Zeeland, dat sinds gisteren onderweg is van Curaçao naar Sint-Maarten, gaat luchtbeelden maken.

Andre van der Kamp
@andrevanderkamp
Voorbereidingen op ZEELAND om ten 1600 te gaan vliegen met maritieme heli. Prio is schadebeeld opstellen op St Maarten en hulpverlening.
9 maanden geleden

De Koninklijke Marine noemt het in beeld krijgen van de schade nu de eerste doelstelling. Minister Plasterk zei woensdagavond dat dat vanwege de weggevallen communicatie moeilijk is. Zo is over mogelijke slachtoffers nog niets bekend.

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

'Schade is zó groot dat we hem nog niet in beeld hebben'

De Nederlandse marine heeft behalve de Zr. Ms. Zeeland ook het ondersteuningsvaartuig Zr. Ms. Pelikaan naar de Bovenwindse Eilanden gestuurd. De schepen hebben onder meer vrachtwagens en hulpgoederen aan boord. Beide schepen komen in de loop van de nacht aan.

De orkaan heeft in het Caribisch gebied voor zover bekend aan drie mensen het leven gekost. De slachtoffers vielen op het Franse deel van Sint-Maarten, op Saint-Barthélemy en op Barbuda.