Twee leden van studentenroeivereniging Aegir uit Groningen zijn voor een jaar geschorst na een seksistisch artikel in een verenigingsblad. Het gaat om de auteur van het artikel en de eindredacteur van het blad, meldt RTV Noord.

In het stuk stond een overzicht van vrouwelijke leden en hun seksuele escapades. "Beneden peil en vooral richting onze vrouwelijke leden zwaar beledigend", reageerde het bestuur van Aegir. De twee leden mogen zich daarom een jaar lang op geen enkele manier bezighouden met de vereniging.

Aegir is een subvereniging van studentencorps Vindicat in Groningen. Vindicat schorste gisteren al de gehele roeivereniging vanwege de publicatie. Aegir zegt die schorsing van een jaar te accepteren. "Komend jaar zullen we hard werken aan herstel van vertrouwen met Vindicat."

De Rijksuniversiteit Groningen en de Hanzehogeschool hebben Aegir laten weten dat de vereniging niet welkom is bij de opening van het academisch jaar, komende dinsdag. Beide onderwijsorganisaties noemen het artikel in het clubblad van Aegir 'verwerpelijk'.

STER reclame