Guusje Steenhuis ligt al uit het toernooi
NOS SportAangepast

Voor Polling, Van Dijke en Steenhuis lopen WK judo uit op teleurstelling

Vooraf werd rekening gehouden met een medaille, maar het optreden van Kim Polling en Sanne van Dijke in de klasse tot 70 kilogram op de WK judo liep uit op een teleurstelling.

Polling verloor al na dertig seconden in haar tweede wedstrijd tegen de drievoudig wereldkampioene Yuri Alvear. Ze was de WK nog sterk begonnen door met aanvallend judo met ippon te winnen van de Chinese Zi Yan. In haar tweede wedstrijd wierp de Colombiaanse Alvear haar al bij de eerste wedstrijd op de mat en nam Polling in een houdgreep.

Polling kende een lange periode van afwezigheid door een blessure, dit WK was haar eerste grote toernooi na de voor haar teleurstellend verlopen Olympische Spelen. Daar werd ze al in de eerste ronde uitgeschakeld.

Ook voor Europees kampioene Sanne van Dijke liep de WK uit op blamage. Na een bye in de eerste ronde moest ze het in de klasse tot 70 kilogram opnemen tegen de Britse Sally Conway. Ze kwam in een houdgreep en verloor.

Ook Steenhuis naar huis

Ook Guusje Steenhuis kon in de klasse tot 78 kilogram niet imponeren. Ook zij had een bye in de eerste ronde en verloor in haar eerste wedstrijd van de Italiaanse Assunta Galeone met een shido, strafje, in de golden score. In de reguliere wedstrijdtijd van vier minuten waren beide judoka's niet tot scoren gekomen.

Voor Linda Bolder, die door de concurrentiestrijd in de klasse tot 70 kilogram, uitkomt voor Israel, duurde de WK maar een ronde. Ze verloor met waza-ari van de Spaanse Maria Bernabeu.

Polling uitgeschakeld

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl