NOS SportAangepast

WK judo voor Bergstra en Van 't Westende snel voorbij

Van 't Westende snel uitgeschakeld op WK judo

Voor Margriet Bergstra hebben de WK in Boedapest nog geen halve minuut geduurd. In haar eerste partij in de klasse tot 57 kg tegen Telma Monteiro uit Portugal verloor ze voor de partij goed en wel was begonnen op ippon.

Bergstra hoorde pas vlak voor de warming-up dat de Portugese haar tegenstandster was. Daarmee moest zij het opnemen tegen de vijfvoudig Europees kampioene. Haar plan van aanpak was snel gemaakt. "Aanvallen, veel risico nemen, veel instappen en heel hard vechten."

"Je weet dat het een pittige loting is en dat in principe de beste kansen voor haar zijn. Dat neemt niet weg dat het judo blijft en dat je zelf zomaar kan winnen", zei Bergstra. Alle hoop vervloog echter al snel. Binnen een halve minuut had Monteiro haar op de rug geworpen.

Ook voor Sam van 't Westende duurde het toernooi slechts een partij. De 26-jarige judoka uit Vlissingen moest zijn meerdere erkennen in Kiyosjon Bobojev. De Oezbeek had daar wel een golden score (waza-ari) voor nodig.

"Vier minuten hield ik me aan het plan. Echt verstoren en zorgen dat hij niet zijn ding kan doen," liet Van 't Westende optekenen. "Na tien seconden in de golden score ga ik toch zelf iets proberen. Zonde. Dit hoeft niet."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl