Arjen Robben druipt af na de 4-0 nederlaag tegen Frankrijk

De ontluisterende cijfers van Oranje in Parijs

Het Nederlands elftal dreigt opnieuw een eindronde mis te lopen. De ploeg van bondscoach Dick Advocaat werd donderdagavond in het Stade de France overklast door Frankrijk (4-0) en zag daardoor de eerste plaats in groep A en daarmee rechtstreekse kwalificatie voor het WK uit zicht verdwijnen.

Ook qua cijfers was het niet best wat Oranje liet zien. Hier een aantal van de opmerkelijkste statistieken.

De 4-0 nederlaag tegen Frankrijk is de grootste nederlaag van Oranje ooit in een competitieve interland, de Olympische Spelen buiten beschouwing gelaten.

Het Nederlands elftal kreeg in de laatste vijftig interlands nog nooit zoveel schoten op doel tegen als tegen Frankrijk (12).

Het eerste en enige schot op doel van het Nederlands elftal in Parijs viel in de 90ste minuut.

Antoine Griezmann had in zijn eentje meer balcontacten in de vijandelijke zestien (7) dan alle spelers van Oranje bij elkaar (6).

Griezmann viert zijn goal

Vincent Janssen kwam in 64 minuten slechts tot 17 balcontacten waarvan nul in het strafschopgebied van Frankrijk.

Door de vier tegentreffers in Parijs kreeg Oranje voor het eerst in een WK-kwalificatiereeks tien doelpunten tegen.

Uitgerekend de ervaren spelers noteerden slechte cijfers in Parijs: Arjen Robben (64%) had de laagste passzuiverheid gevolgd door Kevin Strootman (67%) en Wesley Sneijder (68%).

Voor het eerst sinds 7 juli 1974 (West-Duitsland) heeft Oranje vier keer op rij tegen dezelfde tegenstander verloren.

Alleen Wesley Hoedt (53) en Stefan de Vrij (47) verstuurden meer passes dan keeper Jasper Cillessen (39).