NOS VoetbalAangepast

Advocaat: beetje geschrokken van ons spel

Advocaat "beetje geschrokken" van niveau Oranje

Bondscoach Dick Advocaat toonde zich realistisch na de kansloze 4-0 nederlaag tegen Frankrijk en beseft dat het duel van zondag met Bulgarije alles of niets wordt voor Oranje.

"We zijn totaal niet in de wedstrijd geweest. Frankrijk was te goed voor ons, wij waren op alle vlakken de mindere ploeg. Iedereen weet dat je van de Fransen kan verliezen, maar 4-0 is wel rijkelijk veel. Ik ben ook wel een beetje geschrokken van de wijze waarop we gespeeld hebben, maar dat kan je ook wijten aan de kwaliteit van de tegenstander."

In de tweede helft moest Kevin Strootman ook nog eens het veld verlaten, met twee keer geel. "Met elf man hadden we al problemen, laat staan met tien man. We hebben matig gepresteerd en gaan ons richten op de tweede plek", aldus Advocaat.

Aan de bak

Oranje staat momenteel vierde in groep A, twee punten achter Bulgarije en drie achter Zweden. "Wij moeten aan de bak, maar de andere landen ook. We kunnen nu wel gaan zitten mopperen, maar zondag spelen we tegen Bulgarije. Als we het dan niet doen, dan is het over."

Advocaat stipte tevens aan dat enkele spelers in zijn ploeg niet honderd procent waren. "Er was een aantal niet wedstrijdfit, jongens die bij hun club niet altijd spelen. Vincent Janssen is normaal erg aanspeelbaar en sleurt de hele wedstrijd. Van de rol van Wesley Sneijder heb ik geen spijt. Frankrijk was gewoon te sterk."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl