AFP
NOS NieuwsAangepast

Britse prinsen William en Harry eren hun moeder Diana

De Britse prinsen William en Harry hebben, een dag voor de herdenking van de dood van hun moeder prinses Diana, stilgestaan bij haar liefdadigheidswerk. In de tuin van Kensington Palace, het paleis waar Diana tot haar dood woonde, ontvingen haar zoons vertegenwoordigers van organisaties waarbij hun moeder betrokken was.

Diana maakte zich destijds sterk voor hulpbehoevende groeperingen als daklozen, aidspatiënten en slachtoffers van landmijnen.

Voorafgaand aan de bijeenkomst maakten de prinsen, in het gezelschap van Williams vrouw Kate en gewapend met paraplu's tegen de Londense regen, een rondgang door de Sunken Garden. Die herdenkingsplek in de paleistuin is beplant met uitsluitend witte bloemen.

Harry en William eren hun moeder Diana

Na de ontmoeting met de liefdadigheidsorganisaties liepen William en Harry naar het publiek dat voor de hekken van het paleis stond te wachten. Bewonderaars van Diana hebben de afgelopen dagen foto's en spandoeken opgehangen aan de hekken, en bloemen neergelegd.

Donderdag is het precies twintig jaar geleden dat de populaire Diana verongelukte in Parijs, terwijl ze op de hielen werd gezeten door paparazzi. Er wordt geen officiële herdenkingsplechtigheid gehouden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl