Jeff Bezos, oprichter en eigenaar van Amazon
NOS Nieuws

Amazon neemt supermarktketen Whole Foods over en verlaagt de prijzen

Internetgigant Amazon is vanaf vandaag eigenaar van de Amerikaanse supermarktketen Whole Foods. Amazon telde 13,7 miljard dollar neer voor de overname.

Whole Foods is een relatief luxe supermarkt met veel verse en biologische producten. Amazon beloofde bij de aankondiging van de overname om alle prijzen te verlagen en doet dat nu ook. Zo zijn avocado's, appels, bananen, eieren en zalm van zondag op maandag een stuk goedkoper geworden. Sommige prijzen daalden zelfs met 43 procent.

Webwinkel

Amazon gaat vrijwel alle producten die in de supermarkt verkrijgbaar zijn ook via haar website aanbieden. Klanten kunnen hun boodschappen straks laten bezorgen, maar ook ophalen in de supermarkt, samen met alle andere producten die ze via Amazon besteld hebben.

Het internetbedrijf is al langer bezig om de online-tak te combineren met fysieke verkooppunten. Zo begon het bedrijf in 2015 een keten van boekwinkels, Amazon Books. De winkels fungeren ook als verkoopkanaal voor streamingdienst Amazon Prime en voor allerlei gadgets die Amazon onder eigen label uitbrengt, zoals e-readers en tablets,

De beurswaarde van andere Amerikaanse supermarktketens daalde maandag als gevolg van de overname. Beleggers vrezen dat onder meer Costco, Kroger, Target en Wal-Mart de prijzenoorlog niet van Amazon kunnen winnen. Bovendien kan Whole Foods met een internetbedrijf aan het roer veel sneller innoveren.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl