De obstakels voor de ingang van winkelcentrum Alexandrium Léon Mastik

Uit veiligheidsoverwegingen staan in Rotterdam sinds vorige week betonnen obstakels voor de ingang van twee winkelcentra. Die moeten dienen als extra barrière tegen een mogelijke aanslag. Het gaat om het Alexandrium Shopping Center en de Markthal.

De betonnen blokken bij het Alexandrium zijn geplaatst door Klépierre, de Franse vastgoedeigenaar van het winkelcentrum. Klépierre is ook eigenaar van de Markthal, waar door de gemeente Rotterdam plantenbakken werden neergezet.

Veel bezoekers vinden de oplossing bij de Markthal mooier en hopen dat de obstakels bij het Alexandrium worden vervangen door plantenbakken. Het publiek reageert nuchter. "Mooi vind ik ze niet", zegt een bezoeker tegen RTV Rijnmond. "Wat dat betreft vind ik het geen aanwinst, maar ik begrijp wel dat uit veiligheidsoverwegingen dit soort zaken gebeuren."

Rest van Nederland

Klépierre heeft nog meer winkelcentra in Nederland, waaronder winkelcentrum Hoog Catharijne in Utrecht en Almere Centrum. Ook in Utrecht staan van die betonnen blokken. Of bij de andere winkelcentra ook maatregelen worden getroffen, is nog niet duidelijk.

Vorige week maakte de Amsterdamse burgemeester Van der Laan bekend maatregelen te gaan nemen om de stad te beveiligen tegen een mogelijke terroristische aanslag.

STER reclame