NOS NieuwsAangepast

Bejaarden VS tot hun middel in het water door storm Harvey

Na alle min of meer standaardfoto's van omgewaaide bomen en ondergelopen straten kwam vandaag ook een beeld naar buiten van de wateroverlast door storm Harvey dat op Twitter veel werd gedeeld: vijftien bejaarden tot hun middel in het water in een recreatiezaaltje van een tehuis in Dickinson, in Texas.

Vooral de vrouwen zaten ogenschijnlijk kalm in hun fauteuil of op hun rollator te wachten op hulp, met wat handdoeken en dekens tegen de afkoeling, en flesjes water tegen het uitdrogen.

De hulp kwam ook na een tijdje, zei de plaatselijke rampenbestrijdingscoördinator David Popoff. "We zijn grootmoeders en grootvaders aan het redden met helikopters."

Voor de twijfelaars twitterde een vrouw dat de foto beslist niet nep was, dat haar tante erop te zien is en dat het personeel van het tehuis La Bella Vita (Het Goede Leven) er alles aan deed om de mensen te helpen en niet in paniek te raken.

Even later twitterde dezelfde vrouw dat ze de foto pas met haar moeder wilde delen als de bejaarden allemaal veilig waren ("anders wordt ze hysterisch"), maar een zus was haar toch voor en stuurde het verhaal in een groeps-app.

Maar niet alleen de ouden van dagen in Dickinson kwamen onder water te staan. Ook de plaatselijke stripclub Heartbreaker's hield het niet droog.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl