Floyd Mayweather schreeuwt het uit na de overwinning
NOS SportAangepast

Mayweather: dit was écht mijn laatste gevecht

Floyd Mayweather keert niet meer terug in de ring. Na zijn overwinning op Conor McGregor benadrukte hij dat hij nu echt met pensioen gaat. "Dit was mijn laatste gevecht. Zeker weten. Het was écht mijn laatste gevecht. Ik heb de juiste danspartner gekozen voor mijn laatste dans. McGregor is een kampioen."

Mayweather won zaterdagnacht de 'bokswedstrijd van de eeuw' in de T-Mobile Arena in Las Vegas. De 40-jarige Amerikaanse bokser nam het op tegen de Ierse MMA'er McGregor (29). Na tien ronden maakte de scheidsrechter met een technische knock-out een eind aan het gevecht.

Voorafgaand aan het gevecht spaarden de mannen elkaar verbaal niet. McGregor, die tot vannacht nog nooit een wedstrijd had gebokst, barstte van het zelfvertrouwen. "Ik zie het hem niet doen. Ik zie het niet aan zijn lichaam. Ik ga hem vermorzelen. Ik denk dat het in één of twee rondes voorbij is."

  • AFP
    Mayweather deelt uit
  • AFP
    Mayweather wordt als winnaar uitgeroepen
  • AFP
    Mike Tyson was een van de vele bekende toeschouwers
  • AFP
    Basketballer LeBron James zat ook in de zaal
  • AFP
    Jennifer Lopez en voormalig honkballer Alex Rodriguez

Vermoeid

Dat verliep toch anders. Mayweather had in het begin van de wedstrijd nog wel moeite met de actieve, elf jaar jongere McGregor, maar naarmate de wedstrijd vorderde kwam Mayweather steeds beter in de wedstrijd.

McGregor raakte vermoeid, werd steeds vaker goed geraakt en kon op een gegeven moment niet meer op zijn benen staan. Dat was voor de scheidsrechter reden om in te grijpen en een einde te maken aan de partij.

Bokser Mayweather wint 'duel van de eeuw' van MMA'er McGregor

"In de MMA sta je niet zo lang te vechten. Dat merkte je nu wel", aldus Mayweather na afloop. "Boksen is een zware sport. Maar McGregor is een groot kampioen. Ik was vandaag de betere."

McGregor had liever gewild dat hij knock-out was geslagen. "Ik was gewoon moe. Fysiek kon ik het niet meer aan, maar we waren zeker aan elkaar gewaagd. Het is jammer dat de wedstrijd op deze manier is beslist."

Rocky Marciano

Met zijn vijftigste overwinning overtreft Mayweather de prestatie van de legendarische Rocky Marciano, die in zijn carrière 49 keer won en nul keer verloor. "Ik ben de fans heel dankbaar. Rocky is een legende. Ik keek ernaar uit om de beste te worden."

Marciano stopte in 1956 met boksen. Mayweather nam tijdens het gevecht al een voorschot op die status. Op zijn boksbroek stond in goudkleurige letters TBE, wat staat voor The Best Ever.

Dat kan hij mogelijk ook zeggen over zijn bankrekening. Met het gevecht won Mayweather minimaal 100 miljoen dollar. Zijn totale vermogen wordt geschat op ruim 650 miljoen dollar.

En stel nou dat er binnenkort 300 miljoen dollar op het spel staat voor een nieuw gevecht, wil Mayweather dan echt niet terugkeren in de boksring? "Nee. Het was echt mijn laatste gevecht", aldus de 40-jarige bokser.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl