Youness Mokhtar het middelpunt van de feestvreugde
NOS VoetbalAangepast

PEC Zwolle aan kop na zege op pover FC Twente

PEC Zwolle heeft de eerste Overijsselse derby van het seizoen eenvoudig gewonnen. In eigen huis versloeg de ploeg van John van 't Schip een zwak acterend FC Twente met 2-0.

Waar PEC fris, aanvallend spel op de mat legde, kwam een angstig ogend FC Twente lang niet veel verder dan gegroepeerd tegenhouden. De 1-0 ruststand was dan ook verdiend. Youness Mokhtar, die Zwolle in 2013 nog verliet voor Enschede, tekende met een fraai schot voor de Zwolse treffer.

  • Pro Shots
    Youness Mokhtar neemt het doel van FC Twente onder vuur
  • Pro Shots
    Mokhtar ziet dat zin schot in het Twentse doel verdwijnt...
  • Pro Shots
    ...en maant zijn criticasters tot zwijgen.
  • Pro Shots
    Bram van Polen benut in de tweede helft een strafschop namens PEC Zwolle

Kort daarop verzuimde Mokhtar oog in oog met keeper Jorn Brondeel PEC Zwolle op 2-0 te zetten. Twente drong daarna wat vaker aan, wat een kans opleverde voor Tom Boere. Van dichtbij mikte hij over.

De verdiende 2-0 viel echter toch: Dejan Trajkovski haalde Kingsley Ehizibue - die zowel rechtsback als rechtsbuiten speelde vanavond - neer en linksback Bram van Polen schoot raak vanaf de stip.

Koploper

Met zeven punten uit drie duels neemt PEC de koppositie over van Vitesse, dat met 2-1 verloor van AZ. FC Twente verloor voor het eerst in de clubgeschiedenis de eerste drie duels in de eredivisie.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl