Wout Weghorst maakte de 1-0 tegen Vitesse

Sterk AZ bezorgt Vitesse eerste nederlaag

Vitesse heeft voor het eerst dit seizoen punten gemorst. De Arnhemmers, die met zes punten uit twee duels fier aan kop gingen, bogen in eigen huis met 2-1 voor AZ.

De Alkmaarders boekten hun tweede zege van het seizoen en daar was weinig op af te dingen. De ploeg van John van den Brom was de baas in Arnhem. AZ zette constant druk op de bal en Vitesse wist zich daar totaal geen raad mee.

De bezoekers openden al na drie minuten de score. Wout Weghorst was voor het derde eredivisieduel op rij trefzeker. Ditmaal scoorde hij uit een vrije trap van Marko Vejinovic.

AZ verzuimde echter voor rust het overwicht verder uit te drukken in de score. De ploeg kreeg genoeg kansen, maar Guus Til, Weghorst en Alireza Jahanbakhsh (paal) konden het net niet vinden. Vitesse kwam niet verder dan twee schoten van Bryan Linssen.

Wout Weghorst viert feest met de supporters na zijn tweede goal
    Tim Matavz kopt de 1-1 binnen namens Vitesse
    Voor de wedstrijd werd afscheid genomen van keeper Eloy Room, die Vitesse heeft verruild voor PSV

AZ blijft superieur

Ook in de tweede helft was AZ superieur. De ploeg legde de ene na de andere mooie aanval op de mat, maar een tweede treffer wilde maar niet vallen. Jonas Svensson was er met een schot tegen de lat nog het dichtste bij.

Halverwege de tweede helft leek het toch nog mis te gaan voor AZ. Op aangeven van Linssen kopte Tim Matavz uit het niets via de paal raak. Ook voor de Sloveen was zijn derde treffer in drie eredivisieduels.

In het vervolg gingen beide ploegen vol voor de winst. Alexander Büttner was met een vrije trap dicht bij de 2-1 voor Vitesse, maar uiteindelijk werd Weghorst de matchwinner door wederom op aangeven van Vejinovic raak te koppen.