Jetse Bol NOS
NOS Wielrennen Aangepast

De virtuele Vuelta van Bol: leuk, maar je wil meer

Terwijl het vooraf toch vooral over Kelderman, Kruijswijk en Poels ging, is het een andere Nederlander die op dit moment de show steelt in de Vuelta. Een Nederlander in Colombiaanse dienst: Jetse Bol.

Bol kiest deze Vuelta de aanval en prompt staat hij in de top-10. Op plek zeven, binnen een minuut van Froome en voor bijvoorbeeld Fabio Aru en Adam Yates. Toch maakt hij zich geen illusies. "Het is heel mooi, maar met de komende etappes blijf ik niet heel kort staan. Bergop kom ik gewoon tekort", vertelt hij bij Langs de Lijn En Omstreken op NPO Radio 1.

Jetse Bol: Alleen mijn gezicht is rood

De 27-jarige wielrenner wil meer dan alleen virtueel rood: Je hoopt nog een keer op het hoogste treetje te staan.

Het scheelde niet veel of Bol had de rode trui om zijn schouders gehad. Woensdag en vrijdag reed hij virtueel in het rood. Toch geeft dat weinig voldoening. "Daar merk je niet zoveel van, het enige wat echt rood is is mijn gezicht door de zon. Je wil die trui echt hebben, maar dan moet alles meezitten en moet Sky het je gunnen. Het was mooi geweest, maar het is niet raar dat het niet is gelukt."

En dus is de Vuelta voor de 27-jarige wielrenner van Manzana Postobón nog niet geslaagd. De aandacht, de virtuele trui, het is niet voldoende. "Uiteindelijk wil je gewoon echt een keer op dat bovenste treetje staan."

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

1/2 Manzana: zeven Colombianen en Jetse Bol

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

2/2 Ritzege Mohoric, reuzensprong Bol

STER reclame