Franse president Macron gaf 26.000 euro uit aan make-up

time icon Aangepast
EPA

De Franse president Emmanuel Macron vindt het belangrijk om er goed uit te zien. Hij heeft daarom een visagiste ingehuurd die hem daarbij helpt. En daar hangt een flink prijskaartje aan.

"Macron neemt zijn uiterlijk heel serieus en dat mag van hem best wat kosten", zegt correspondent Frank Renout in het NOS Radio 1 Journaal. "De afgelopen drie maanden heeft hij 26.000 euro aan zijn visagiste betaald."

Omgerekend verdiende zijn visagiste Natacha bijna 9000 euro per maand voor het mooi maken van de Franse president. "Dat vinden ze in Frankrijk behoorlijk veel geld, voor iemand die niet fulltime werkt."

IJdeltuiten

Toch is Macron niet de eerste president die vanwege zijn uiterlijke verzorging in opspraak raakt. "Franse presidenten zijn natuurlijk gewoon ijdeltuiten", zegt correspondent Frank Renout. "Francois Hollande betaalde 10.000 euro per maand aan zijn priv├ękapper. En Nicholas Sarkozy betaalde 8000 euro per maand aan een visagiste voor zijn make-up."

Macron voegt zich volgens Renout dus in een Franse traditie. "De traditie van... tja, het is hoe je het bekijkt: van elegantie en verzorging, of van ijdeltuiterij en verkwisting."

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Macron: Ijdel omdat het hoort, of omdat het kan?

STER Reclame