President Maduro
NOS NieuwsAangepast

Maduro blokkeert opnieuw Colombiaanse tv-zender

De Colombiaanse tv-zender Caracol is in Venezuela van de kabel gehaald, een dag nadat de Venezolaanse president Maduro had uitgehaald naar buitenlandse media. Volgens Maduro verspreiden zij valse informatie over de Venezolaanse regering ter voorbereiding van een Amerikaanse invasie. Hij noemde daarbij Caracol met name.

Volgens Caracol-directeur Vargas werd zijn zender in Venezuela al langer tegengewerkt. Zo mochten verslaggevers Venezuela niet in en werd apparatuur in beslag genomen. "Persvrijheid is hier net zo schaars als voedsel", zei Vargas.

Eerder al werden de Spaanstalige uitzendingen van CNN, een Argentijnse zender en andere Colombiaanse tv-zenders van de kabel gehaald en kregen kritische binnenlandse tv-zenders geen uitzendvergunning meer.

Colombia

De relatie tussen de Zuid-Amerikaanse buurlanden is gespannen. De Colombiaanse president Santos weigert de nieuwe grondwetgevende vergadering van Venezuela te erkennen, die Maduro ter vervanging van het kritische parlement had laten installeren.

Colombia biedt ook onderdak aan de Venezolaanse voormalige openbaar aanklager Luisa Ortega, die met Maduro brak omdat hij steeds meer macht naar zich toe trok.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl