Kasper Dolberg
NOS VoetbalAangepast

'Ajax slaat 50 miljoen voor Dolberg af, Siem de Jong terug'

Het zijn drukke dagen voor Marc Overmars. De technisch directeur van Ajax heeft een bod van 50 miljoen euro van AS Monaco voor Kasper Dolberg afgeslagen. Dat meldt De Telegraaf.

De Deense spits, die nog een contract heeft tot medio 2021, moet in Monaco de opvolger worden van Kylian Mbappé. De Franse spits staat in de belangstelling van een aantal Europese topclubs.

Overmars liet afgelopen weekend nog weten dat geen enkele speler van Ajax in deze huidige transferperiode meer mag vertrekken. Hij wil niet reageren op het bericht.

Ajax zag Davinson Sánchez afgelopen weekend nog naar Tottenham Hotspur verkassen. De Engelse club betaalde 40 miljoen euro. Davy Klaassen vertrok aan het begin van de zomer naar Everton voor 27 miljoen euro.

Siem de Jong

Ajax onderhandelt met Newcastle United over een terugkeer van Siem de Jong. De aanvallende middenvelder, ook inzetbaar als centrumspits, moet de Amsterdamse selectie van wat meer ervaring voorzien. De 28-jarige De Jong staat nog tot 2020 onder contract bij Newcastle United, dat hem drie jaar geleden voor bijna 9 miljoen euro overnam van Ajax.

Beide clubs moeten niet alleen overeenstemming bereiken over een transfersom. Siem de Jong zal ook veel salaris moeten inleveren. De Jong werd vier keer kampioen met Ajax. Hij dacht vorig seizoen al aan een terugkeer naar Amsterdam maar de toenmalige trainer Peter Bosz had hem toen niet nodig. De Jong besloot toen op huurbasis voor PSV te gaan voetballen. Hij scoorde voor de club uit Eindhoven tegen Ajax in de Arena.

Siem de Jong op de bank bij PSV

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl