Davinson Sanchez ANP

Davinson Sánchez (21) vertrekt naar de Premier League. Ajax heeft een akkoord bereikt met Tottenham over de Colombiaanse verdediger. Met de transfer is 40 miljoen euro gemoeid, een bedrag dat kan oplopen tot 42 miljoen euro.

Sánchez kwam een jaar geleden over van het Colombiaanse Atlético Nacional voor vijf miljoen euro.

Met de overeenkomst komt er een einde aan een roerige periode rond Sánchez. Afgelopen weekend was hij bij de uitwedstrijd in Almelo afwezig. Hij was toen "niet gemotiveerd om te spelen". Donderdagavond tegen Rosenborg hield trainer Marcel Keizer hem buiten de selectie omdat hij "alleen gemotiveerde spelers kan gebruiken".

Sánchez is met 40 miljoen euro de duurste Ajacied ooit. De Colombiaan passeert Arek Milik. De Poolse spits vertrok vorig jaar zomer voor 32 miljoen euro naar Napoli. De transfers van Davy Klaassen (Everton) en Wesley Sneijder (Real Madrid) brachten 27 miljoen op.

Sánchez is tevens de duurste eredivisiespeler ooit. Het record stond op naam van PSV-speler Memphis Depay, die voor 34 miljoen naar Manchester United ging.

Ajax en Tottenham akkoord over Sánchez: 40 miljoen Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

"De afgelopen week zijn veel gesprekken gevoerd met de zaakwaarnemers van Davinson en met Spurs", legt technisch directeur Marc Overmars uit. "Lang leek het er op dat we er niet uit zouden komen. Eigenlijk wilden wij hem helemaal niet laten gaan, dat speelde ook mee."

"Enorm bedrag"

"Toen we op dit enorme bedrag uitkwamen en duidelijk was dat Davinson zou vertrekken, heb ik met mijn collega's binnen de clubleiding overlegd over de komende weken. Wij hebben gezamenlijk besloten dat voor ons de transferperiode, wat betreft uitgaande transfers, nu gesloten is. Wij laten niemand meer gaan."

Uiteindelijk is Sánchez blij met de overstap. "Dit is voor mij een mooie stap om mezelf verder te ontwikkelen. Ik ben erg blij dat ik ga tekenen bij zo'n grote club als Tottenham Hotspur. Ik kijk ernaar uit om met trainer Mauricio Pochettino en mijn nieuwe teamgenoten te mogen werken."

STER reclame