ANP
NOS Nieuws

Paar honderd miljoen euro voor koopkracht minima

Het kabinet is van plan een paar honderd miljoen euro uit te trekken om te voorkomen dat mensen met een uitkering en mensen met een klein pensioen er volgend jaar op achteruit gaan. Dat zeggen Haagse bronnen naar aanleiding van een bericht van NRC.

Volgens de krant blijkt uit berekeningen van Sociale Zaken en Werkgelegenheid dat uitkeringsgerechtigden en mensen met een beperkt aanvullend pensioen in 2018 inleveren op hun besteedbaar inkomen.

Haagse ingewijden verwachten dat het demissionaire kabinet van VVD en PvdA die 'koopkrachtplaatjes' zal bijstellen. Ze denken niet dat hier grote meningsverschillen over ontstaan tussen de regeringspartijen. Met de reparatie zou een bedrag gemoeid zijn tussen de 300 en 500 miljoen euro.

Prinsjesdag

Het kabinet begint morgen officieel met het voorbereiden van de begroting voor volgend jaar. Die wordt op Prinsjesdag gepresenteerd, morgen over vier weken. Voornaamste punt van discussie lijkt de kwestie van de salarissen van leraren in het basisonderwijs. PvdA en VVD hadden daar vanochtend overleg over.

Ze zijn er nog niet uit. De VVD bespreekt de wens van de PvdA om de lerarensalarissen te verhogen ook met de onderhandelende partijen in de formatie. Op die manier zou de begroting van het demissionaire kabinet kunnen worden verbonden met het regeerakkoord van de nieuwe coalitie.

De eis van de PvdA over de lerarensalarissen zette aanvankelijk kwaad bloed bij de VVD. Maar ook op dit punt denken Haagse ingewijden dat er uiteindelijk wel een akkoord zal komen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl