Marc Overmars
NOS VoetbalAangepast

Overmars: misschien zetten we te veel in op eigen jeugd

Marc Overmars heeft een aantal bewogen dagen achter de rug. De transfer van Davinson Sánchez (voor 40 miljoen naar Tottenham) heeft de technisch directeur veel tijd en aandacht gekost.

De internationale transfermarkt is nog tien dagen open. Overmars trekt nu toch al voorzichtig conclusies. En een bijzonder opmerkelijke. "Misschien zetten we wel te veel in op eigen jeugd. We houden vaak in onze selectie een plekje open voor eigen spelers. Maar als het dan in de voorbereiding tegenvalt, kom je klem te zitten. Zetten we niet te veel in op eigen jeugd? Die vraag moeten we onszelf intern kritisch stellen...", zegt Overmars tegen verslaggever Joep Schreuder.

Volgens de technisch directeur is het een groot misverstand dat Ajax momenteel liever het geld op zak houdt. "Dat beeld is niet correct. We willen echt wel geld uitgeven. En het bedrag is niet belangrijk. Maar dan moet het wel de juiste speler zijn. Vroeger lagen grote bedragen nogal gevoelig bij de raad van commissarissen. Nu is dat niet meer zo..."

Overmars: we willen echt wel geld uitgeven

Maximilian Wöber

De eerstvolgende aankoop zal waarschijnlijk Maximilian Wöber van Rapid Wien zijn. Wöber is een centrale verdediger. "We zijn al twee maanden met hem bezig. In het begin leek het niet te lukken. Hopelijk kunnen we het nu snel afronden."

Overmars meent dat de hectiek rondom de transfer van Sánchez geen negatieve invloed heeft gehad op de prestaties van Ajax. "Je moet niet vergeten dat we nog niet zo lang geleden in de finale van de Europa League stonden. Misschien is dat bij de spelers in de koppies gaan zitten. De knop moet nu om. Ze moeten gewoon arbeid leveren."

Of Overmars zelf geen fouten heeft gemaakt? "Misschien hebben we enkele kansen laten liggen...."

Overmars: iedereen moet op gewoon gras voetballen

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl