Marcel Keizer, trainer van Ajax
NOS VoetbalAangepast

Keizer: het uitblijven van transfers mag geen excuus zijn

Een dag na de pijnlijke nederlaag tegen Rosenborg in de play-offs om de Europa League moet de focus van Ajax eigenlijk alweer naar het eredivisieduel met FC Groningen van komende zondag. Maar daar was tijdens de persconferentie van Ajax-trainer Marcel Keizer vrijdag weinig van te merken.

Het ging namelijk vooral over de transferperikelen rond Davinson Sánchez en de kritiek op het uitblijven van inkomende transfers in Amsterdam.

Op de vraag of hij het gedoe rond Sánchez zat is, antwoordde de Ajax-trainer: "Ik ben het zat dat we steeds maar niet winnen. Natuurlijk wil je liever duidelijkheid, maar dat zijn excuses waar ik me niet achter wil verschuilen.

Keizer reageert op transferperikelen bij Ajax

Kritiek Ziyech

Tegelijk zorgt het uitblijven van versterkingen bij de Amsterdammers voor de nodige onrust. Na de nederlaag van gisteravond verweet Hakim Ziyech de clubleiding dat de selectie niet op tijd op peil is. "We wachten op versterking. Het is jammer dat we niet van de fouten van vorig jaar hebben geleerd", zei de middenvelder tegen Ziggo Sport.

"Spelers mogen wat zeggen", reageerde Keizer. "Maar ik hoef niet op iedere uitspraak te reageren. Het is niets nieuws dat we er nog spelers bij willen. De ene keer gaat het in transferland wat sneller dan de andere keer."

Ziyech lijkt de leiding de problemen kwalijk te nemen, Keizer wilde niet zover gaan. "Je wilt een goede selectie op de been brengen. Nu is die nog niet goed genoeg. Daar kunnen stevige discussies over worden gevoerd."

"Maar het uitblijven van transfers mag geen excuus zijn. Met het elftal waarmee we gisteren op het veld stonden, hadden we de wedstrijd ook met 2-0 kunnen winnnen, in plaats van met 1-0 te verliezen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl