Hakim Ziyech, middenvelder van Ajax
NOS VoetbalAangepast

Ziyech bekritiseert clubleiding Ajax: niks geleerd

Hakim Ziyech heeft na de 1-0 nederlaag tegen Rosenborg uitgehaald naar de clubleiding van Ajax. De middenvelder verwijt de leiding dat de selectie niet op tijd op peil is.

"We wachten op versterking", aldus Ziyech tegen Ziggo Sport. "Het is jammer dat het weer zo is als vorig jaar..."

Ziyech heeft zich met zijn klacht nog niet gemeld bij de leiding. "Ik heb er nog niks van gezegd, maar er zijn wel jongens die er iets van hebben gezegd. Nu doe ik het. Het is jammer dat we niet van de fouten van vorig jaar hebben geleerd. Dat is de realiteit."

'Vier nieuwe spelers'

Joël Veltman liet vorig weekend na de nederlaag bij Heracles weten dat hij met enkele spelers naar technisch directeur Marc Overmars was gestapt. De boodschap was duidelijk: nieuwe spelers. Veltman gaf aan dat er naast twee verdedigers ook snel een middenvelder en aanvaller moet komen.

Ajax is in verregaande onderhandeling met Tottenham over de transfer van Davinson Sánchez. Volgens diverse Engelse media hebben de clubs al een akkoord bereikt voor 46 miljoen euro.

Overmars erkende donderdagavond dat er na de Colombiaan Luis Manuel Orejuela nog een verdediger bij moet. En misschien zelfs wel twee. "Maar ik wil me niet op aantallen vastpinnen. Misschien komt er nog wel een verrassing bij..."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl