Teleurstelling bij David Neres
NOS VoetbalAangepast

Twee fraaie Europese series Ajax op het spel

Ajax zal na de nederlaag tegen Rosenborg (0-1) in de play-offs van de Europa League, volgende week in Noorwegen vol aan de bak moeten. Niet alleen een plek in het hoofdtoernooi staat op het spel. Ajax moet ook strijden om twee mooie series in stand te houden.

De recordkampioen is vanaf 1966 bijna onafgebroken van de partij in de hoofdfase van een Europees toernooi. In het seizoen 1965/1966 ontbraken de Amsterdammers in Europa. Het seizoen daarvoor was Ajax op de teleurstellende dertiende plaats in de competitie geëindigd.

Staafincident

Sinds 1966 ontbrak Ajax slechts één seizoen in Europa. Dat was niet op sportieve gronden, maar vanwege een straf. De Amsterdammers waren in de jaargang 1990-1991 uitgesloten door de UEFA.

Tijdens de thuiswedstrijd tegen Austria Wien (op 27 september 1989) werd de Oostenrijkse doelman Franz Wohlfahrt getroffen door een ijzeren staaf die op het veld was gegooid vanaf de tribune.

Ajax is ook nog bezig aan een andere serie: de Amsterdamse club is de enige club die voor de negende keer op rij van de partij kan zijn in de Europa League.

1989: staafincident Ajax-Austria

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl