Mookie Betts en Xander Bogaerts (rechts) stalen de show voor de Red Sox
NOS SportAangepast

Nederlandse homerun volgt op hilarische openingsworp in MLB

Boston Red Sox heeft in de Major League Baseball met de nodige moeite van St. Louis Cardinals gewonnen. Dat was voor een belangrijk deel te danken aan de Nederlander Xander Bogaerts.

De Red Sox, koploper van de East-divisie in de American League, stonden achter met 4-2. Bogaerts zette met een homerun in de slotinning de comeback in gang, die in een 5-4 zege eindigde.

Over de 'Green Monster'

Op de tweede bal van reliever Trevor Rosenthal joeg de Oranje-international de bal de tribunes in boven de befaamde muur 'Green Monster'.

De heldenrol bij Boston was echter niet voor Bogaerts, maar voor Mookie Betts. Met twee man uit én met drie wijd en twee slag aan de broek tekende hij voor een tweehonkslag, waarmee hij twee man binnen sloeg.

Hilarische openingsworp

De wedstrijd begon overigens op kolderieke wijze. Een fan mocht de openingsworp verzorgen en raakte daarbij een fotograaf in zijn edele delen.

Hilarische en pijnlijke openingsworp in de MLB

Het reguliere seizoen van de MLB nadert zijn einde. De drie divisiewinnaars van de American en National League gaan samen met nog vier teams naar de play-offs voor de World Series, die op 3 oktober van start gaan.

Vorig jaar werd Chicago Cubs kampioen. Dit jaar beginnen de World Series op 24 oktober.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl