Ozzie Albies tijdens een trainingswedstrijd tegen St.Louis Cardinals
NOS Sport

Nederlander Albies (20) maakt debuut in MLB

Ozzie Albies heeft zijn debuut gemaakt in de Major League Baseball. De pas twintigjarige Nederlandse honkballer kwam afgelopen nacht in actie voor de Atlanta Braves in de wedstrijd tegen Los Angeles Dodgers (3-2).

Albies, geboren op Curaçao, is daarmee de jongste speler momenteel actief op het hoogste Amerikaanse niveau.

Hoofdrol

In Los Angeles kwam Albies in actie op het tweede honk. Hij zag dat de Dodgers van de Nederlandse pitcher Kenley Jansen de wedstrijd naar zich toe trokken, totdat de achtste inning nog wat spanning bracht. Met Albies in een hoofdrol.

Bij een homerun van zijn carpoolmaatje Jonathan Camargo stond Albies op de honken en hij bracht zodoende één van de twee punten op het scorebord. "Ik begon gewoon te rennen. Op een gegeven moment wees onze coach erop dat de bal helemaal weg was. Wow. Erg leuk om mee te maken."

Zesde Nederlander in MLB

Albies is niet de eerste Nederlander bij de Braves. De club uit Georgia heeft een traditie met Nederlanders: Andruw Jones, Nederlands beste slagman aller tijden, speelde er van 1996 tot en met 2007 en Andrelton Simmons was er van 2012 tot en met 2015 actief. Beiden debuteerden bij de Braves.

Naast Albies, Jansen (Dodgers) en Simmons (Los Angeles Angels) zijn er momenteel nog drie Nederlanders actief in de MLB: Xander Bogaerts (Boston Red Sox), Didi Gregorius (New York Yankees) en Jonathan Schoop (Baltimore Orioles).

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl