Culemborg weer getroffen door serie autobranden

time icon Aangepast

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Autobranden op vijf plekken in Culemborg

In Culemborg zijn afgelopen nacht binnen een kwartier op vijf plaatsen auto's uitgebrand. Het gaat om negen voertuigen. Naast de negen uitgebrande voertuigen liep ook een aantal auto's brandschade op. De brandweer moest met meerdere blusvoertuigen tegelijk aan te pas komen om het vuur te doven.

De branden waren tussen 02.00 en 02.15 uur, steeds op enkele honderden meters van elkaar. Het is vrijwel zeker dat de branden zijn aangestoken. De politie heeft getuigen gevraagd zich te melden. Een speciaal team van de politie onderzoekt de zaak.

Pyromaan

De politie denkt dat er een verband is tussen de branden. Vermoedelijk gaat het om een of meerdere pyromanen.

Volgens forensisch psycholoog Ernst Ameling zijn vandalen en pyromanen vaak eenzame, niet erg hoogopgeleide mensen waarbij in hun leven niet veel lijkt te lukken. Ameling zegt tegen Omroep Gelderland dat ze door brand te stichten aandacht krijgen en hun bestaan eindelijk wordt erkend.

'Een ramp'

"Mijn overbuurman belde me uit bed", vertelt een man van wie de auto vannacht in vlammen opging. "Na het blussen sprongen de brandweermannen meteen weer in de wagen, met de zwaailichten aan naar de volgende. Het is een ramp."

De politie uit de regio Utrecht en van de Landelijke Eenheid schoten de Culemborgse agenten te hulp. In de afgelopen anderhalf jaar gingen 55 auto's in vlammen op in Culemborg. Ook werden recent van 35 auto's de ruiten ingeslagen. Afgelopen zaterdag was er nog een incident in de stad.

Dit is een artikel van

STER Reclame