In samenwerking met
Omroep Gelderland
NOS Nieuws

Weer autobranden in Culemborg

In Culemborg heeft vannacht brand gewoed in een auto en een vrachtwagen. De politie gaat ervan uit dat het vuur is aangestoken. De afgelopen tijd zijn er vaker autobranden geweest in Culemborg.

Rond 01.00 uur vannacht kreeg de brandweer in Culemborg melding van de brand in de auto. Een van de zijruiten van de auto was ingeslagen. Het vuur werd snel geblust, maar de auto raakte zwaar beschadigd, meldt Omroep Gelderland. Even later bleek er verderop in Culemborg ook een vrachtwagen in brand te staan. De cabine brandde helemaal uit.

In Culemborg is geregeld brand in auto's. Onder meer op 2 en 3 december was het raak en in de nacht van 22 op 23 november stonden er ook auto's in brand. Tot nu toe zijn er in 2016 tientallen meldingen binnengekomen van autobranden in de Gelderse gemeente.

Woedend

Waarnemend burgemeester Kees Jan de Vet van de gemeente Culemborg zei eerder dat hij woedend is op de mensen die verantwoordelijk zijn voor al die branden.

"Ik realiseer me dat dat impact heeft op de veiligheidsgevoelens van de slachtoffers, de inwoners in de directe omgeving en ook voor de rest van de Culemborgers. Het gemak waarmee auto's in de brand worden gestoken is zorgwekkend, dergelijke gebeurtenissen zijn niet acceptabel", stond op de website van de gemeente.

Advertentie via Ster.nl