Een 'White Walker', een van de karakters uit de serie Game of Thrones
NOS Nieuws

HBO 'lekt' zelf aflevering Game of Thrones

HBO heeft de zesde aflevering van het nieuwste seizoen van Game of Thrones per ongeluk al online gezet voor abonnees in Spanje en Scandinavië. De 71 minuten durende aflevering had eigenlijk pas over vijf dagen moeten verschijnen.

De Europese afdeling van HBO zegt dat de fout is ontstaan bij een ondersteunend bedrijf, en dat de aflevering gisterochtend na ongeveer een uur is weggehaald. Voor handige downloaders was dat genoeg tijd om de aflevering op te slaan en nu wereldwijd aan te bieden via bijvoorbeeld torrentsites.

Hackers

Begin deze maand kwam er door hackers ook al een aflevering van Game of Thrones te vroeg naar buiten. Daarvoor zijn in India vier mensen opgepakt. Hackers hebben vaker materiaal van de populaire serie online gezet, of gedreigd dat te doen.

Volgens HBO heeft het voortijdig verschijnen van de aflevering in Spanje en Scandinavië gisteren niets te maken met de eerdere hacks.

Op sociale media reageren liefhebbers van de serie verschillend op het nieuwste 'lek'. Sommigen zijn er niet blij mee dat de nieuwste ontwikkelingen in Westeros, Essos en de rest van de fantasiewereld nu al bekend zijn. Anderen zijn meteen begonnen met het downloaden van de laatste aflevering.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl