HBO

Vijf scripts van Game of Thrones zijn online gezet door een groep hackers, die zichzelf Mr. Smith noemen. Een van de scripts bevat teksten van een aflevering die nog niet is uitgezonden, meldt The New York Times. Naast scripts zijn er ook e-mails, financiële overzichten en marketingplannen gelekt.

Maar dat is nog niet alles. De hackers hebben volgens Associated Press een chantagevideo gestuurd naar Richard Plepler, de CEO van HBO. Ze willen binnen drie dagen hun 'jaarsalaris' in bitcoins ontvangen. Hun jaarsalaris ligt volgens de hackers tussen de 12 en 15 miljoen dollar.

Als ze het geld niet krijgen, zullen ze 1,5 terabyte aan informatie lekken, zeggen de hackers in de video. Volgens een HBO-woordvoerder zijn er nog geen redenen om te denken dat hun gehele e-mailsysteem is gehackt. Mogelijk is het wachtwoord van een individuele medewerker gestolen.

Disneyfilm dreiging

In mei chanteerden hackers Disney. Ook zij eisten een enorm bedrag aan bitcoins, anders zouden ze de nieuwste film online zetten. Het eisen van losgeld voor films of series was toen een vrij nieuw verschijnsel. Twee weken later zei de CEO van Disney dat hij niet gelooft dat de hack echt was.

STER reclame