ANP
NOS NieuwsAangepast

Bestand tussen AkzoNobel en activistische aandeelhouder Elliott

AkzoNobel heeft een staakt-het-vuren afgesproken met de activistische aandeelhouder Elliott. De voorbije weken zijn constructieve gesprekken gevoerd om de moeizame relatie met de aandeelhouder te normaliseren.

Afgesproken is om de lopende juridische procedure voor ten minste drie maanden op te schorten. Daarmee is de enquete naar wanbeleid waar Elliott om had gevraagd bij de Ondernemerskamer voorlopig van de baan.

Verder zegt Elliott steun toe aan het plan om AkzoNobel op zich te splitsen en de divisie speciaalchemie af te stoten. Ook zal Elliott op de buitengewone aandeelhoudersvergadering van 8 september voor de benoeming van de nieuwe topman Thierry Vanlancker stemmen.

Dwarsligger

AkzoNobel ligt al maanden overhoop met Elliott. Het hedgefonds sleepte de verffabrikant al twee keer voor de rechter, in mei voor de Ondernemingskamer en in juli voor de kortgedingrechter. Beide keren verloor Elliott de rechtszaak.

De belegger wilde dat AkzoNobel inging op het overnamebod van de Amerikaanse branchegenoot PPG. Het hedgefonds ziet president-commissaris Antony Burgmans als grote dwarsligger en wilde daarom zijn vertrek bewerkstelligen. Maar PPG staakte begin juni de overnamepogingen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl