Bill Huck met de Amerikaanse Mandy Marquardt bij een wereldbekerwedstrijd in Apeldoorn (2016)
NOS WielrennenAangepast

Huck moet baanwielrenners nieuw succes brengen

Bill Huck is de nieuwe bondscoach van de Nederlandse baanwielrenners. De Duitser is de opvolger van zijn landgenoot René Wolff, wiens contract niet verlengd werd door de KNWU. Huck komt over van de Amerikaanse bond, waar hij de nationale sprintselectie onder zijn hoede had.

Huck, die zelf in 1989 en 1990 wereldkampioen sprint werd, is trots dat hij bij Nederland aan de slag mag. "Ik krijg de kans om met een sterk elite-team te werken. Volgend jaar zijn de WK baanwielrennen in Nederland. Daar kunnen we laten zien hoe sterk de huidige selectie is."

Renners betrokken bij selectieprocedure

De Duitser begint op 15 september met zijn nieuwe baan. De Nederlandse baanrenners zijn volgens de KNWU intensief betrokken geweest bij de selectieprocedure voor een nieuwe bondscoach. Zo maakte Hugo Haak deel uit van de selectiecommissie.

Haak: "Bill is een coach met veel ervaring. Het baanprogramma heeft de afgelopen jaren al een enorme sprong gemaakt. Wij zijn ervan overtuigd dat Bill de juiste kandidaat is om ons de komende jaren te begeleiden naar een nog hoger niveau."

Bondscoach René Wolff met Elis Ligtlee bij de Olympische Spelen in Rio de Janeiro.

Geen budget voor de Spelen

Veel baanwielrenners lieten het afgelopen jaar weten dat ze graag verder wilden trainen onder Wolff. De Duitser begeleidde onder meer Elis Ligtlee (goud) en Matthijs Büchli (zilver) naar olympische medailles.

Wolff meende echter met hetzelfde budget niet optimaal te kunnen werken richting de Spelen van Tokio. Hij nam in april van dit jaar afscheid na het WK in Hongkong, waar de Nederlandse ploeg drie zilveren en een bronzen medaille won.

Inmiddels is Wolff toegetreden tot de technische staf van NOC*NSF, waar hij prestatiemanager is geworden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl