Dafne Schippers en de Nederlandse atletiekdelegatie maakten de terugreis van Londen naar Rotterdam per trein
NOS SportAangepast

Atletiekploeg moe en grotendeels voldaan terug in Nederland

Met een historisch goed resultaat is de Nederlandse atletiekploeg teruggekeerd op vaderlandse bodem. Moe en grotendeels voldaan maakte de equipe per trein de terugreis, met tot besluit een feestelijk onthaal op het station van Rotterdam.

De hectische WK-dagen hebben onmiskenbaar een flinke impact gehad op Dafne Schippers. "Ik ben natuurlijk superblij met mijn prestaties, maar qua reis had ik het liever anders gezien", zei de Utrechtse, daarmee doelend op de voortdurende media-aandacht. Toch ondergaat Schippers alle plichtplegingen gedwee. "Voor nu is het ok."

Atletiekploeg met vermoeide Schippers terug in Nederland

Schippers is niet bang dat ze na alle succes en rumoer van de voorbije dagen opnieuw in een zwart gat zal vallen, zoals vorig jaar na de Olympische Spelen van Rio de Janeiro gebeurde. "Ik denk dat de prestaties nu anders zijn, maar we gaan het zo goed mogelijk proberen op te lossen. Eerst nog een paar wedstrijden lopen."

Veel vrije tijd

Anouk Vetter oogde in de trein een stuk fitter dan Schippers. Niet verwonderlijk, aangezien Vetter na haar bronzen triomftocht op de zevenkamp veel vrije tijd had. Maar wie denkt dat ze daarna flink het Londense nachtleven heeft verkend, heeft het mis.

"Daar had ik geen zin in", zegt de immer glimlachende Vetter. "Ik vond het vooral leuk om me tussen alle andere atleten te blijven begeven, ik ben veel in het stadion geweest om iedereen aan te moedigen. Je bent toch een team."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl