Allyson Felix, Quanera Hayes, Shakima Wimbley en Phyllis Francis AFP

De Amerikaanse estafetteploeg is bij de WK atletiek wereldkampioen geworden op de 4x400 meter. In Londen veroverde Allyson Felix haar zestiende WK-medaille, samen met Quanera Hayes,Shakima Wimbley en Phyliis Francis: 3.19,02.

Het was voor Felix de elfde wereldtitel uit haar carrière. De Britse sprintsters Zoey Clark, Laviai Nielsen, Eilidh Doyle en Emily Diamond legden beslag op het zilver (3.25,00).

Titelverdediger Jamaica viel al in de eerste 400 meter uit. Polen pakte in Londen het brons in 3.25,41.

Trinidad & Tobago verslaat Team USA

Voor het eerst in zeven WK's werd het afsluitende onderdeel, de 4x400 meter bij de mannen, niet gewonnen door de Verenigde Staten. Trinidad & Tobago verwees de Amerikanen verrassend naar het zilver.

Trinidad & Tobago is wereldkampioen op de 4x400 meter EPA

Jarrin Solomon, Jereem Richards, Machel Cedenio en Lalonde Gordon vormden het winnende kwartet. Met 2.58,12 waren ze de Amerikanen Wilbert London III, Gil Roberts, Michael Cherry en Fred Kerley 0,49 te snel af.

De VS leek het goud al bijna binnen te hebben toen Cherry een grote voorsprong nam, maar de Amerikaan stortte in, waarna Gordon kon aansluiten bij Kerley. In de laatste meters bleek Gordon over de beste benen te beschikken.

STER reclame