Caster Semenya is wereldkampioene op de 800 meter
NOS SportAangepast

Semenya weer de beste, eerste WK-goud voor Manangoi

Caster Semenya heeft haar favorietenrol op de 800 meter waargemaakt. Na een verwoestend eindschot kwam de olympisch kampioene in 1.55,16, de snelste tijd van dit seizoen, over de finish in de WK-finale.

In Londen waren alle ogen gericht op de Zuid-Afrikaanse, maar het was Francine Niyonsaba uit Burundi die de race hard probeerde te maken. De Amerikaanse Ajee Wilson kon volgen en Semenya hield zich rustig op de derde plaats.

Semenya wereldkampioene op 800 meter

In de laatste 50 meter liet de Zuid-Afrikaanse de concurrentes vervolgens volstrekt kansloos. Semenya werd acht jaar geleden ook al eens wereldkampioene op de 800 meter.

Bij de WK van 2011 en de Olympische Spelen van 2012 won ze zilver en eerder deze WK greep ze al brons op de 1.500 meter.

Manangoi grijpt goud op 1.500 meter

Elijah Manangoi werd in Londen voor het eerst in zijn loopbaan wereldkampioen op de 1.500 meter. De 24-jarige Keniaan verwees zijn landgenoot Timothy Cheruiyot in de eindsprint naar het zilver: 3.33,61 om 3.33,99.

Eerste WK-goud voor Manangoi

Manangoi had op weg naar de WK al de snelste seizoenstijd op de 1.500 meter gelopen en ook in de finale toonde hij zijn klasse. De Kenianen regeerden en liepen na 700 meter met z'n drieën voorop.

In de slotronde haakte titelverdediger Asbel Kiprop af, waarna Manangoi, die in 2015 met zilver genoegen moest nemen, zijn slag sloeg. In de strijd om brons bleef de Noor Filip Ingebrigtsen de Spanjaard Adel Mechaal net voor.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl