NOS NieuwsAangepast

Sprookje komt uit: fotomodel uit Lisse wordt morgen Maleisische prins

In Johor Bahru in Maleisië zijn de voorbereidingen voor het huwelijk van Lissenaar Dennis Verbaas en zijn Maleisische prinses Tunku Tun Aminah Maimunah Iskandariah Sultan Ibrahim in volle gang. Morgenochtend om 10.00 uur lokale tijd begint de eerste huwelijksceremonie. De laatste is pas om 20.00 uur. Het wordt dus een drukke dag voor het paar.

Het huwelijk wordt voltrokken in de troonzaal van het paleis van sultan Ibrahim Iskandar, de vader van de bruid. Het paleis en de toegangswegen zijn feestelijk verlicht en overal hangen vlaggen.

Het paleis en de weg ernaartoe zijn feestelijk verlicht

Bedienden

Er worden zo'n 1200 gasten verwacht, die allemaal traditionele kleding zullen dragen. Ook de bruid en de bruidegom dragen traditionele kleding uit Johor. Nederland wordt gerepresenteerd door de ambassadeur van Maleisië en Singapore.

Er zijn voornamelijk koninklijke gasten, politici en zakenmensen uitgenodigd, maar ook enkele bedienden die belangrijk zijn geweest voor prinses Tunku Aminah staan op de gastenlijst.

Onder hen is bijvoorbeeld de staljongen die de prinses paard leerde rijden, de chauffeurs die haar naar school brachten en de bodyguards die over haar veiligheid waakten.

Verkoopster

Ook de ouders van Dennis zijn aanwezig. Zijn vader Martin zit in de bloemenhandel en zijn moeder Henriëtte werkt als verkoopster bij een kledingwinkel. Een collega van zijn moeder vertelde tegen het Algemeen Dagblad dat ze daar gewoon blijft werken. "We willen alles zo normaal mogelijk houden", zou ze tegen die collega hebben gezegd.

Mensen zonder uitnodiging kunnen het huwelijk volgen op grote videoschermen in de stad.

'Nieuw hoofdstuk'

In verband met de koninklijke bruiloft worden in Johor Bahru morgen verschillende straten door de politie afgesloten. Meer dan 300 politieagenten zijn ingezet om alles goed en veilig te laten verlopen.

Na de bruiloft neemt het paar zijn intrek in een eigen paleis, dat de afgelopen weken door de prinses is ingericht. Tegen The Star Online zei de prinses dat ze er naar uitkijkt "om een nieuw hoofdstuk in mijn leven te beginnen".

Wel vindt ze het spannend om voor het eerst van haar leven op zichzelf te gaan wonen, weg van haar ouders en familie.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl