Prinses Tunku Aminah, de 31-jarige dochter van een sultan
NOS NieuwsAangepast

Maleisische prinses trouwt met Nederlands fotomodel

Het vorstenhuis van een van de dertien staten van Maleisië krijgt een Nederlands tintje. De enige dochter van de sultan, prinses Tunku Aminah (31), trouwt binnenkort met Dennis Verbaas (28) uit Lisse.

Verbaas wilde profvoetballer worden, maar een sportcarrière zat er niet meer in nadat hij als speler van FC Lisse A1 in oktober 2006 was getroffen door een hartritmestoornis.

Zijn zus schreef hem via internet in bij een modellenbureau en dat leidde tot een heel ander beroep. Als fotomodel reisde hij de wereld over en vooral in Azië had hij geregeld een klus. Verbaas poseerde niet alleen voor reclamefoto's, maar deed ook films, televisie-reclames, modeshows, castings, interviews en andere publieke activiteiten, vertelde hij jaren geleden aan Lisse Vandaag.

Islam

Vermoedelijk is Verbaas door het glamourwereldje in contact gekomen met het vorstenhuis in Johor, een van de dertien staten van Maleisië. Het sultanaat grenst aan Singapore. Twee jaar geleden bekeerde Verbaas zich tot de islam. In Maleisië wordt hij Dennis Muhammad Abdullah genoemd.

Zijn aanstaande bruid heet voluit prinses Tunku Tun Aminah Maimunah Iskandariah, de dochter van sultan Ibrahim Iskandar. Hij heeft een dochter en vijf zoons.

Op 14 augustus trouwen Dennis en Tunku volgens Maleisische media in besloten kring, maar al op 8 augustus gaat in Maleisië de vlag uit ter gelegenheid van het begin van allerlei plechtigheden en traditionele ceremoniën, waaronder een 'koninklijk bad' in de botanische tuinen van de sultan.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl